Időpontfoglalás díjmentes online konzultációra ide kattintva!

A stresszes életmódunk okozta károsodásokkal sokkal könnyebben felvehetjük a harcot, ha   van a tarsolyunkban egy-két gyakorlati lehetőség testünk és lelkünk javítására. Ezek a javító folyamatok érintik a fogyókúrás céljainkat, illetve az élethosszunkat, és ezek segítségével helyreállíthatjuk vitalitásunkat, valamint javíthatunk is aktuális egészségi állapotunkon.

Nem mondok újat azzal, ha azt állítom, hogy az öregedést nem lehet megállítani. Minden, ami megszületett, egyszer meg fog halni. Minden, ami új volt, egyszer régi lesz. Szerencsére sok olyan apró trükk létezik, ami, ha beépítjük életmódunkba, lassítani tudja a biológiai öregedésünket.

Először is alakítsunk ki napi rutint. Szokásokat, amelyekkel kompenzálhatjuk a mindennapi stresszt. Például, ha minden nap beépítünk egy napindító pár perces jógát, vagy csak áthengerezzük a testünket egy SMR hengerrel, az segíthet csökkenteni a stressz-szintet. Amennyiben lehetőségünk van, menjünk ki a szabadba, ebéd után egy rövid séta kiválóan megtöri a munkanap monotóniáját – ha ezt rendszeresen és tudatosan alkalmazzuk, megelőzhetjük a kiégést vagy a krónikus stressz szindrómát.

A napi rutin kialakítása mellett fontos, hogy néha frissítsük a repertoárt, és például egy irodai napon tudatosan menjünk egy távolabbi étkezdébe, vagy keressünk egy új kávézót, így az odajutás során többet mozoghatunk, közben szociális életet is élhetünk, és máris újítottunk egy picit a napi rutinunkon.

Ha nem szoktál kávézni vagy jógázni, vagy esetleg nem ismered az SMR hengert, semmi baj, a lényeg, hogy valami olyan elfoglaltságot találj, amit szívesen csinálsz, és ami egy rövid időre kizökkent, és nyugtatóan hat.

Sokan úgy gondolják, hogy felveszik a harcot a stresszel, és megpróbálnak hozzáerősödni, keményedni. Ne essünk ebbe a csapdába. Minél több stressz éri a szervezetet, annál több idő kell neki a regenerálódásra. Biztosítsunk önmagunk számára szabadidőt, amikor azzal foglalkozunk, amivel szeretnénk, ez hosszú távon javítja az ellenálló képességünket a stresszel szemben.

A humor és a nevetés is hatásos ellenszer. Beszélgessünk, viccelődjünk barátokkal, ismerősökkel, kérjünk „gyógyító” ölelést, ha van rá lehetőségünk. A másokkal való törődés vagy az önkéntesmunka szintén kiváló egészségjavító hatású azoknak, akik szívesen részt vesznek ilyen típusú tevékenységekben.

Röviden és tömören, testünk meghálálja az öngyógyításra fordított időt, sokkal ellenállóbbá válik, és bár az elején úgy érezzük, hogy időt vesz el tőlünk, hosszú távon valójában meghosszabbítja az életünket.